Ljekarska komora Tuzlanskog kantona dobitnik „Zlatne plakete“ Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK

Doprinos koji se ne može, ne smije zaboravitisavez-dobitnika-najvecih-ratnih-priznanja-tk-

Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja TK dodijelio je „Zlatnu plaketu“ Ljekarskoj komori TK. Kako se ističe u obrazloženju, ljekari i svo medicinsko osoblje iz TK su u ratu 92-95 godine nesebično radili i pomagali Oružanim snagama BiH, u liječenju građana, ali i pripadnika Oružanih snaga.

– „Ljekari UKC Tuzla i svo medicinsko osoblje dali su nemjerljiv doprinos u odbrani BiH, u spašavanju života povrijeđenih pripadnika Armije i MUP-a RBiH, tako da smo odlučili da im se dodijeli „Zlatna plaketa““, istakao je Edin Hadžimuhamedović, predstavnik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK.

– „Ova plaketa nam mnogo znači, a ova priznanja se odnosi na sve naše kolege, doktore i tehničare koji su pružali ljekarsku pomoć svima koji su u ratu bili ozlijeđeni. Ovo priznanje ide prvo mojim kolegama, koji su u ratu pomagali ozlijeđenim građanima i vojnicima, a na žalost mnogi nisu više među nama, priznanje ide i kolektivu, kolegama sa kojima sam radio, a to je kolektiv naše Klinke za ortopediju i traumatologiju, dr. Kačar, Filipović, Fazlić i drugi . Mi smo radili kako samo najbolje znali i umjeli, a treća grupa su opet borci i ja bih ovo posvetio svima njima“ – kazao je predsjednik Ljekarske komore TK, prof.dr.sc. Haris Huseinagić.

Duška REBIĆ


Source: Bhglas.ba